Ännu en gång på resande fot i Indien. Denna gång i delstaten Tamil Nadu, sydöstra Indien.

I Mamallapuram, ca 60 km söder om fd Madras numera Chennai pågår en dansfestival under öppen himmel varje år.

Jag var där den 24 januari och såg tre klassiska danser från olika delar av Indien.
De framförde i sin tur tre olika dansperformancer var. Tyvärr är jag osäker på vilka stilar eller från vilka delar av Indien de representerade och jag hittade inget program, men här fyra bilder från första bidraget.


Och här två bilder från det andra dansbidraget, skulle gissa att det är danselever,


och detta deras lärare – gissar jag helt fräckt…


Till sist det tredje bidraget, en fysisk berättare – som i inledningsskeendet förklarade vad berättelsen handlade om, annars hade jag inte förstått något, men det var en väldigt känd berättelse om några av deras tusentals gudars liv och leverne. Den Indiska publiken kunde berättelsen utan och innan, det märkte jag tydligt.

Mamallapuram, Tamil Nadu, India den 24 januari 2013.