Den 8 februari gjorde jag, Anette ett besök hos danskompaniet Samudra, Centre for Indian Contemporary Performing Arts. De håller till i delstaten Keralas huvudstad Thiruvanantapuram (Trivandrum). Jag ringde och frågade om jag fick komma och titta på deras arbete och det fick jag så gärna.


De båda koreograferna och dansarna Madhu Gopinath och Vakkom Sajeev startade Samudra 1998 och kallar sin dansteaterteknik för ”Samudranatanam” och för tillfället är kompaniet 6 till antalet, en står på lut att komma in.
De är erkända i Indien och internationellt har de haft olika uppdrag och deltagit i diverse dansfestivaler. Se www.samudraarts.com för mer information.
Madhu och Sajeev åker till Europa och Australien på turne i april.

När vi kommer är de i full gång att repetera en dryg 6 minuters koreografi, en hyllning till en stor sångare som de har fått i uppdrag att göra tills på söndag, den 12 februari, så vi kommer mitt i arbetet. Men de avbröt gärna sitt arbete och ägnade sig åt oss istället.

De vill gärna visa oss något från deras tidigare produktioner, så vi fick se en liten sektion med två dansare, göra man och kvinna som en enhet.

Nästa lilla ”dansstycke” vi fick se var från produktionen ”Jalam”, de kallade den för Vatten.

Musiken de använder till sina produktioner är nykomponerad, vi får lyssna till den senaste koreografins komposition. Vi känner oss privilegierade.
Efter dansen blir vi inviterade att äta mat med hela gänget.
Väldigt sympatiska – ett härligt och generöst besök fick jag vara med om.